

El revolucionari William Steinitz (1836-1900) va ser l'avantguarda de l'Escola Moderna d'escacs de finals del segle XIX. Aquesta escola abraçava un nou enfocament en els mètodes de recerca, anàlisi i avaluació, fins i tot en la forma d'experimentació i lluita sobre el tauler.
Pagament segur amb certificat SSL
Enviaments a tot el món
Devolució 30 dies
El revolucionari William Steinitz (1836-1900) va ser l'avantguarda de l'Escola Moderna d'escacs de finals del segle XIX. Aquesta escola abraçava un nou enfocament en els mètodes de recerca, anàlisi i avaluació, fins i tot en la forma d'experimentació i lluita sobre el tauler. Va ser un canvi decisiu que va tancar la trucada era romàntica, on predominaven la combinació i la tàctica, i va començar els escacs moderns. A partir d'aquí, Pritchett reflexiona sobre els autors hipermoderns; sobre les figures de l'anomenat dinamisme soviètic; sobre els escacs a l'era de la informació (Fischer, Karpov i Kasparov) i, finalment, sobre els escacs a l'era dels ordinadors (Kramnik, Anand i Carlsen). Conclou amb una mirada sobre el fenomen inquietant de la intel·ligència artificial, AlphaZero, que és capaç d'aprendre de les seves pròpies partides.
Craig Pritchett (Glasgow, 1949) excampió nacional d'Escòcia i mestre internacional, va representar el seu país en nou olimpíades (1966-1990), quatre defensant el primer tauler (1974-1980). Guanyador de la medalla d'or, al primer tauler d'Escòcia, al Campionat d'Europa de Veterans del 2011, continua competint regularment en tornejos oberts i de veterans. Columnista d'escacs del diari escocès The Herald (1972-2006) i de la revista East Lothian Life (des del 2005), ha escrit àmpliament sobre escacs, especialitzant-se darrerament en el desenvolupament històric del pensament escacat i les fascinants diferències en l'estil dels jugadors . Es va graduar a la Universitat de Glasgow en Història i Política Moderna.
Especificacions